Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، همسایه غربی ایران هنوز از طوفان کرونایی که وزیر بهداشت این کشور ابتدای فروردین ماه هشدار آن را داد، به ساحل آرامش نرسیده است.

از ابتدای شیوع کرونا در عراق تا اسفندماه سال گذشته آمار مبتلایان فقط یکبار رکورد زد اما از ۲۸ اسفند تا امروز ۵ مرتبه رکورد تعداد ابتلای روزانه به این ویروس در عراق شکسته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند پس از حدود بیست روز التهاب تب کرونا در عراق و آمارهای تصاعدی، کمی تعداد مبتلایان کاهش یافته اما همچنان اوضاع به گونه ای تحت کنترل درنیامده که دولت را مجاب به برداشتن قوانین پیشگیرانه کند و اوضاع به حالت عادی خود برگردد.

حدود دو هفته قبل، کرونا باعث ممنوعیت تردد در بغداد پایتخت عراق و اربیل مرکز دولت محلی اقلیم کردستان با وضع قوانین سخت از سوی وزارتخانه های بهداشت فدرال و محلی شده و به حالت نیمه تعطیل رفتند؛ جاده های خروجی بغداد با بلوک های بتنی بسته و رفت و آمد پایتخت مسدود شد و در اقلیم کردستان نیز حتی ادارات به مدت دوهفته تعطیل شدند و تمامی مبادی ورودی به تعطیلی و انسداد ۱۴ روزه رفت.

در ایام ماه رمضان با تعطیلی برخی اصناف و به گرما گراییدن هوا که کمی از ترددها در شهرها را کاست، اندکی هم به مهار نسبی کرونا کمک شده است.

با این وجود؛ هنوز نگرانی از پاره شدن افسار نه‌چندان مطمئن این ویروس همچنان پابرجاست و نهادهای دولتی در سراسر عراق را به اندیشیدن چاره های پیشگیرانه واداشته است.

وزارت بهداشت عراق از "احتمال" ممنوعیت تردد و مسوولان محلی اقلیم کردستان از "اجرای حتمی" این ممنوعیت در ایام عید فطر در استان های تحت نظارت خود سخن گفته اند.

وزارت بهداشت عراق اعلام کرد که پیشنهادی برای وضع منع رفت و آمد کلی به مدت دو هفته که عید فطر را هم شامل شود ارائه کرده است.
ریاض عبدالامیر مدیر کل بهداشت عمومی عراق در اینباره گفت: وزارت بهداشت پیشنهادی را به کمیته عالی بهداشت و ایمنی برای ایجاد یک قانون منع رفت و آمد کامل برای مدت دو هفته از جمله عید سعید فطر ارائه کرده است.

وی سخنان خود را با اشاره به کرونای هندی ادامه داد و گفت: این ترس وجود دارد که کرونای هندی به دلیل عدم تعهد واقعی شهروندان به شیوه نامه های بهداشتی وارد کشور شود اما هنوز هیچ مدرک علمی مبنی بر ورود "سویه" هندی کرونا به عراق وجود ندارد و هیچ کشور همسایه نیز (حتی) یک مورد آلودگی به سویه هندی را ثبت نکرده است.
عبدالامیر با بیان اینکه به طور تقریبی میزان واکسینه شدن افراد در عراق روزانه ۱۵ هزار نفر است، خاطرنشان کرد تاکنون هیچ مرگ یا لخته ای در اثر واکسن ها ثبت نشده است.

در همین ارتباط جواد الموسوی از نمایندگان مجلس عراق اعلام کرد که امکان اعمال ممنوعیت کامل در طول ایام عید فطر وجود دارد که پس از آن، بررسی و ارزیابی جامعی از اوضاع با توجه به وضعیت اپیدمیولوژیک انجام خواهد شد؛ (بنابراین) امکان کاهش ممنوعیت ها پس از تعطیلات عید وجود دارد.

جوتیار عادل سخنگوی دولت محلی اقلیم کردستان نیز از تصمیم منع رفت و آمد گسترده به مدت سه روز در ایام عید فطر خبر داد.

وی گفت که پروازهای بین اقلیم کردستان عراق و هند متوقف شده و تمام مسافران ورودی قرنطینه ای را به مدت ۱۴ روز می گذرانند. هواپیمایی عراق نیز روز گذشته در اقدامی مشابه از تعلیق تمامی پروازهای مستقیم به مبدا و مقصد هند خبر داد.

اقلیم کردستان عراق از حدود دوهفته پیش قوانین سختگیرانه‌ای برای مقابله با کرونا وضع کرده که طبق آن خروجی های مرزی نیز تعطیل شده و مبادلات تجاری با سایر استان های عراق هم با رعایت شدید شیوه‌نامه‌ها برقرار است.

روز گذشته از بین حدود ۴۶ هزار آزمایش ابتلا به کرونا، ۶ هزار و ۸۵۸ آزمایش مثبت اعلام شد و ۴۴ نفر نیز از دو روز قبل تا دیروز فوت کردند. همچنین ۷ هزار و ۵۲ نفر دیگر از بند کرونا آزاد شده و بهبود یافتند.

در روزهای اخیر تعداد مبتلایان کرونا در عراق از ۱ میلیون نفر نیز فراتر رفت.

گفتنی است در عراق روزهای جمعه و شنبه تعطیل رسمی است و دولت برای کنترل ویروس کرونا هم اکنون این دو روز تعطیلی را بطور کلی ممنوعیت تردد اعلام کرده است؛ همچنین در سایر روزها پس از افطار تردد در سطح شهر ممنوع است.

هم اکنون مرزهای زمینی و هوایی عراق با ایران هم تقریبا بطور کامل بسته است. 

برچسب‌ها عید سعید فطر هند ویروس کرونا ایرنا ماه رمضان عراق کردستان عراق مصطفی الکاظمی بغداد پروندهٔ خبری تعطیلات عید فطر و نگرانی از شیوع کرونا هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: عید سعید فطر هند ویروس کرونا عید سعید فطر هند ویروس کرونا ایرنا ماه رمضان عراق کردستان عراق مصطفی الکاظمی بغداد اخبار کنکور اقلیم کردستان ممنوعیت تردد رفت و آمد عید فطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۰۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرز خسروی روز به روز مورد استقبال بیشتر زائران قرار می‌گیرد

میثم پرهیخته مدیر پایانه خسروی در غرب کرمانشاه گفت: بر اساس ارزیابی صورت گرفته که پارسال اربعین توسط بازرسان مستقر در مرز‌های اربعینی صورت گرفت، خسروی به عنوان اصلی ترین، قدیمی‌ترین و باسابقه‌ترین مسیر برای تردد زائران به عتبات عالیات بیشترین رضایتمندی را توسط زائران کسب کرده و از نظر خدمات و امکانات در بین مرز‌ها رتبه اول را به دست آورد از این رو امسال مورد اقبال بیشتر زائران خواهد بود.

وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون در مجموع با میانگین تردد روزانه بیش از یک هزار نفر بیش از ۴۰ هزار زائر از این مرز رسمی عازم عتبات عالیات شده و یا به کشورمان بازگشته اند که در ایام پایانی هفته و برخی روز‌های تعطیل میانگین تردد‌ها به روزانه حدود ۲ هزار نفر نیز می‌رسد.

وی اظهار کرد: هم اکنون تردد زائران از مرز خسروی به صورت شبانه روزی است و تمام امکانات و زیرساخت‌ها و شرایط برای تردد زائران در این مرز فراهم است از این رو هر ساعتی که زائران به مرز مراجعه کنند می‌توانند عازم عراق شده و یا از این مرز به کشور بازگردند.

مدیر پایانه مرز خسروی گفت: پارسال در مجموع یک میلون زائر از مرز رسمی خسروی تردد کردند و پیش بینی‌ها حکایت از افزایش ۵۰ درصدی زائران از این مرز دارد به گونه‌ای که ما آمادگی پذایریی بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار زائر را داریم.

پرهیخته ادامه داد: طرح توسعه پارکینگ ها، سایبان‌ها و گیت‌های ورود و خروج در مرز خسروی و منذریه عراق سال گذشته انجام شد و امسال نیز تا پیش از اربعین بازهم توسعه پارکینگ‌ها و انجام سایبان در مرز منذریه را در دستور کار داریم تا بتوانیم شرایط خوبی را برای میزبانی از زائران در این مرز قدیمی و باسابقه برای سفر امن و راحت زائران فراهم کنیم.

او گفت: احداث و نصب ۱۲ هزار متر سایبان با جت فن و مه پاش، ۸۸ گیت پذیرش زائران در ۲ مرز خسروی و منذریه (عراق)، افزایش امکانات رفاهی و بهداشتی با احداث سرویس‌های بهداشتی و توسعه و تجهیز پایانه خسروی و همچنین آسفالت راه‌های منتهی به مرز و ۲ بانده شدن لاین رفت و برگشت جاده‌های کرمانشاه تا مرز خسروی بخشی از اقدام‌های صورت گرفته در مرز خسروی طی پارسال بود.

مدیر پایانه مرز خسروی گفت: امنیت کامل در مسیر منذریه تا شهر‌های زیارتی کشور عراق نیز برقرار است و زائران می‌توانند با خیال آسوده این مسیر را که نزدیکترین مرز با بغداد و کربلای معلی است؛ انتخاب کنند.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرز‌های کشورمان با شهر‌های زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می‌گرفت.

خسروی یکی از مرز‌های مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

با توجه به رضایتمندی زائران در مرز خسروی، به طور یقین شاهد افزایش زائران در این مرز خواهیم بود و این افزایش نیازمند زیرساخت‌های لازم است که فضا‌های جدیدی را ایجاد کنیم که باید در ایجاد پارکینگ، پایانه‌های مسافری و افزایش فضا‌های رفاهی زائرین برنامه‌ریزی ویژه صورت گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • احتمال وقوع سیلاب و جاری شدن روان آب در مازندران
  • بارزانی: با جدیت تمام، اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی با تهران را دنبال خواهیم کرد
  • ۵۰‌ درصد تردد زوار عراق از مرز مهران است
  • تشدید فعالیت سامانه بارشی از امروز تا فردا
  • احتمال توقف مذاکرات میان حماس و تل‌آویو در سایه تهدید علیه رفح
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • هشدار زرد رگبار باران و تند باد در آذربایجان غربی
  • ایران در سایه تهدید بحران سالخوردگی
  • ممنوعیت استفاده از واژه اسرائیل در رسانه‌های عراق
  • مرز خسروی روز به روز مورد استقبال بیشتر زائران قرار می‌گیرد